19:00

Ohtana/Aapua FF

Referat: Skogså IF - Ohtana/Aapua FF

Ohtana/Aapua besegrar Skogså borta på Åvallen med 2-1 (2-1)

OAFF gör en blixtöppning när Johannes Kero i den 3:e minuten slår en boll in mot straffpunkten, bollen når Adam som är omutlig i luften och nickar in bollen till ledning 1-0. I samma moment träffar målvaktens näve Adam som tvingas kliva av för några minuter. Minuten senare är Skogsås målvakt på utflykt när Danne Mäki frestar med ett skott från 30 meter, men målisen hinner tillbaka och kan rädda målet från påhälsning. Två minuter senare är det Skogså som skapar sin första målchans där skottet smiter strax utanför Felles högra stolpe. OAFF är under den första halvtimmen det spelförande laget även om Skogså hela tiden känns farliga. I den 28:e minuten är Pär Alapää framme och skapar en riktigt bra målchans där målisen gör en fin parad men släpper retur som Pär är först på, men målvakten kniper även det skottet. Sista kvarten blir det alltmer Skogså och i den 33:e minuten kommer kvitteringen efter en hörna som vi inte får undan utan Rickard Häggståhl kan nicka in bollen till 1-1. Tre minuter senare får OAFF en frispark långt ut till vänster mitt på Skogsås planhalva. Magnus slår en inåtskruvad boll som går över alla spelare och den ställer även målvakten varvid 2-1 är ett faktum. Vi går till halvtid med en 2-1 ledning - rättvist sett till chanserna i första halvlek.

Andra halvlek inleds piggt från OAFF dock utan att vi skapar några direkta målchanser. Efter en jämn första kvart kommer Skogså att dominera resten av halvleken och sista halvtimmen blir mest att slå ifrån sig och hoppas på någon kontring. Trots stor dominans skapar Skogså inga riktigt farliga målchanser, mycket beroende på att OAFF:s försvar är kanonbra denna kväll. Skogså har några halvchanser där de två farligaste kommer vid hörnor. OAFF:s bästa chans kommer på slutet när David Pekkari kommer till avslut men målvakten räddar. Efter dryga 93 minuter blåser domaren av matchen som OAFF vinner med 2-1

Sett över två halvlekar var nog Skogså värda en poäng då övertaget är stort under sista halvtimmen. I ett hårt kämpande OAFF gör hela laget en jätteinsats även om vi spelmässigt varit bättre många gånger. Åvallen såg fantastisk ut men den var mjuk och svårspelad. Försvarsmässigt var det jätteinsatser av allihop men fem getingar måste gå till Magnus Jatko som var en gigant i försvaret som även blev matchvinnare. Micke Krekula kom in då Johannes Kero skadats och var fullkomligt lysande. På mittfältet var det ett enormt kämpande där skönspelet fick ligga tillbaka för ett krigande under 93 minuter. Alla slet som djur och den som trivs extra bra med närkamper och tufft spel är Johan Svanlöv. Framåt var det lite tyngre än senast men alla sprang som djur på de bollar som kom fram till anfallet.

Domaren Andre Samuelsson övertygade inte.